luni, 30 aprilie 2012

TITANIC 2.0

In 1912, Titanicul s-a scufundat. Capitanul l-a bagat intr-un ghetar. Dupa 100 de ani alt capitan isi scufunda vaporul (puterii). L-a bagat in tomberonul istoriei.
Daca in primul caz a existat o eroare umana, in cazul 2 erorile au fost mai multe: presedinte, prim-ministru, ministrii, consilieri, directori de sucursale, etc.
In acest caz echipa (presedinte, prim-ministru, ministrii, consilieri, directori de sucursale) a scufundat din interior corabia prin minciuna, tupeu, nesimtire, aroganta, furt, infatuare, nepotism, incompetenta si pupat in cur sefii. Se pare ca astea vor fi ultimele zile ale voastre la conducere. Indiferent ca est presedinte sau director de regionala.
Tot ce v-am scris este adevarat. Tot ce ati scris despre mine si la adresa mea sunt numai minciuni. Ii aparati pe PDL-isti fara niciun argument concret, doar injurand si calomniind pe ceilalti participanti la acest blog.
Cred ca a sosit timpul sa va faceti bagajele.
Nu va doresc (si nici nu aveti) niciun viitor.

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Umilirea umilitilor

Într-un interviu recent la postul de televiziune Pro TV, Băsescu a declarat: „Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele”.

Dupa cum te-ai purtat m-as fi mirat sa auzi de demisie.

"Traian Băsescu ne-a vrut sincer binele. Noi nu ni l-am lăsat luat. El e prea mare pentru vremurile pe care le trăim. Noi suntem prea mici pentru a fi contemporani cu el. Chiar că nu-l merităm. Soluţia imediată, la îndemână, e să plece cineva. Ori noi, să nu se mai simtă omu' umilit, ori el, să ne arate ce-am avut şi ce-am pierdut.Şi totuşi, noi parcă suntem mai mulţi ..."


P.S. "Cică preşedinţii nu abdică. Bine, atunci să demisioneze."

(Victor Ciutacu)

Imi dau seama ca nu-l merit. Nu poate sa ma abandoneze?

"Vă fuge pământul de sub picioare (e aproape imposibil, în actuala situaţie financiară, să mai cocoşaţi ţara cu pomeni electorale) şi, laş cum sunteţi, încercaţi să vă agăţaţi de noi. Măcar să ne prăbuşim împreună, nu-i aşa?"

"Este de-a dreptul jenant că, după mai bine de şase ani de “domnie”, autointitulatul şef al statului constată cu voce tare că a fost ales şi reales de un popor care nu-l merită. Şi se întoarce iar la el, de această dată cu ilustru-i posterior…" (Ciutacu)

"Punctul meu de vedere – subiectiv – este ca Traian Basescu este in afara oricarei ratiuni, a democratiei si a bunul simt pe care orice roman il are pentru tara lui." (R. Tudor)

"Regimul şi guvernul Băsescu–PDL sunt cuprinse de febra vânzărilor. Vând tot ce a mai rămas din avuţia statului român. Operaţiunile se fac în secret, cetăţenii află de ele după ce au fost încheiate şi parafate, cu clauze secrete." (Dinu C. Giurescu)

"Umilinţa la care Traian Băsescu a mărturisit că a fost supus ca preşedinte este firească pentru un impostor care s-a dat repede în vileag, pentru un măscărici cocoţat pe tronul prezidenţial, strâmbându-se la lume. Grav nu este că a fost umilit sau că a umilit, la rându-i, cu dobândă, ci că, în pofida demascării lui ca farsor, circul guvernării sale continuă." (Valentin Nicolau)

"Cat despre cea de-a doua afirmatie ce cred ca trebuie retinuta, cea referitoare la decizia sa de a iesi total din politica dupa incheierea mandatului, eu am doar doua comentarii de facut. Primul este ca decizia este corecta. Domnul Traian Basescu ar trebui sa iasa definitiv din politica si, daca se poate, si din viata publica. Pentru ca a fost un rau exemplu pentru romani. Al doilea comentariu este ca nu il cred. Si cum as putea sa-l cred, cand imi amintesc cum a declarat ca, daca va fi suspendat, in 5 minute va demisiona? Si nu a facut-o." (Sorin Rosca Stanescu)

Nu va demisiona, si cu greu va fi suspendat. Dar va fi.

In rest comentati voi.


Lumina in suflete scriitorilor , cititorilor , chiar si subiectilor!